Χοιρινά μπριζολάκια με σως μουστάρδας

Χοιρινά μπριζολάκια με σως μουστάρδας

Χοιρινά μπριζολάκια με σως μουστάρδας

Τα Χοιρινά μπριζολάκια με σως μουστάρδας τα βρίσκουμε και με την ονομασία σκαλοπινάκια που σημαίνει το ψαχνό της μπριζόλας.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 6 με 8 μπριζολάκια χοιρινά σκαλοπινάκια
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 με 2 λεμόνια
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού λάδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό

Πως Φτιάχνονται

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ή ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και αφού έχουμε πλύνει τα μπριζολάκια και έχουν στραγγίξει τα βάζουμε να τσιγαριστούν και από τις 2 μεριές.
  2. Όταν γίνει αυτό σβήνουμε το τηγάνισμα με το χυμό από ένα πορτοκάλι.
  3. Προσθέτουμε μέσα τη ρίγανη, το δυόσμο, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Μόλις πάρει βράση το κρέας μας προσθέτουμε και ένα ποτήρι με νερό ακόμα.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου 20 με 25 λεπτά με το καπάκι μισάνοιχτο.
  6. Όταν περάσει ο χρόνος βρασμού ρίχνουμε τη μουστάρδα και το λεμόνι.
  7. Ανακατεύουμε για να λιώσει η μουστάρδα και αν χρειαστεί βάζουμε μισό ποτήρι νερό ακόμη.
  8. Αφήνουμε να βράσουν τα μπριζολάκια για άλλα 10 λεπτά.
  9. Όταν πήξει η σάλτσα μας το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Σημείωση: Στα Χοιρινά μπριζολάκια με σως μουστάρδας δεν ρίχνουμε τη μουστάρδα μαζί με τα αλλά υλικά δηλαδή τα μυρωδικά την αφήνουμε πάντα για το τέλος γιατί το φαγητό θα πήξει και δεν θα προλάβει να βράσει.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…