Χοιρινές μπριζόλες ψητές

Χοιρινές μπριζόλες ψητές

Χοιρινές μπριζόλες ψητές

Ένας διαφορετικός τρόπος για να φτιάξουμε τις μπριζόλες αντί για τηγανιτές που περιέχουν τεράστια λιπαρά.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 5 χοιρινές μπριζόλες
  • 1 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • μισό ποτηράκι του κρασιού λάδι

Πως Φτιάχνονται

  1. Βάζουμε τις μπριζόλες μέσα σε ένα τρυπητό και τις πλένουμε πολύ καλά.
  2. Έπειτα τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με τέτοιο τρόπο ώστε να τις πάρει όλες.
  3. Ρίχνουμε από πάνω το αλάτι και τη ρίγανη τις γυρνάμε από την άλλη μεριά και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
  4. Τέλος, ρίχνουμε από πάνω το λάδι σε κάθε μια ξεχωριστά για να μην καούνε.
  5. Ψήνουμε στις αντιστάσεις πάνω κάτω στους 200 με 220 βαθμούς για περίπου 35 έως 40 λεπτά.
  6. Στη μέση του χρόνου που είπαμε παραπάνω γυρίζουμε τις μπριζόλες από την άλλη μεριά με ένα πιρούνι για να μπορέσουν να ψηθούν ομοιόμορφα.
  7. Σερβίρουμε στύβοντας από πάνω το λεμόνι.

Σημείωση: Οι Χοιρινές μπριζόλες ψητές γαρνίρονται με ροδέλες ντομάτας ή μια πράσινη σαλάτα.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…