Χοιρινό φρικασέ με σελινόριζα
To Χοιρινό φρικασέ με σελινόριζα μία παραλλαγή με το τηγανιτό και το βραστό κρέας, μόνο που προσθέτουμε ζουμάκια και στο τέλος το αυγολέμονο.
Τι Χρειαζόμαστε
- 1 1/2 με 2 κιλά μπούτι χοιρινό
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 3 με 4 σελινόριζες
- 1/2 έως 1 κιλό σέλινο
- 5 με 6 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 4 καρότα κομμένα
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- χυμό από 2 λεμόνια
- 2 κύβους λαχανικών
- αλάτι
- πιπέρι
Πως Φτιάχνεται
- Κόβουμε σε μερίδες αρκετά μεγάλες το χοιρινό και το πλένουμε πολύ καλά.
- Το τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξει από τα νερά του. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.
- Πλένουμε και κόβουμε το σέλινο, κυδωνάτα τη σελινόριζα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια όπως και το κρεμμύδι το ξερό, σε ροδέλες τα καρότα και τον άνηθο.
- Σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τοποθετούμε μέσα το κρέας που έχει στραγγίξει από πριν.
- Το τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά πάρα πολύ καλά από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει ένα καφετί χρώμα.
- Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μαζί και ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα για να τσιγαριστούν και αυτά ελαφρώς.
- Ρίχνουμε 3 με 4 ποτήρια νερό, τους κύβους λαχανικών, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατευτούμε πάλι ελαφρώς και με προσοχή να μην μας λιώσει η σελινόριζα.
- Σε χαμηλή φωτιά πάντα με κλειστό καπάκι αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για περίπου 35 με 40 λεπτά.
- Το φαγητό είναι έτοιμο όταν έχει βράσει το κρέας και το σέλινο και τρυπιέται η σελινόριζα.
- Μέσα στο φαγητό μας θα πρέπει να έχει μείνει τουλάχιστον δύο δάχτυλα ζουμί, για να φτιάξουμε το αυγολέμονο.
- Σε μια λεκάνη μικρή χτυπάμε τα αυγά, μέχρι να γίνουν αφρός και προσθέτουμε μέσα σε αυτά το χυμό από τα δυο λεμόνια και 3 με 4 κουταλιές ζουμί από το φαγητό μας προσοχή δεν σταματάμε να χτυπάμε το αυγολέμονο γιατί θα μας κόψει.
- Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και κουνώντας την κυκλικά ρίχνουμε το αυγολέμονο.
- Σβήνουμε τη φωτιά μας και ξαναβάζουμε τη κατσαρόλα πάνω στο μάτι αφού έχουμε ανακατέψει ελαφρά.
Σημείωση: Στο Χοιρινό φρικασέ με σελινόριζα εάν χρειαστεί προσθέτουμε ένα με δυο ποτήρια νερό ακόμα.