Χοιρινό κοκκινιστό με πιπεριές

Χοιρινό κοκκινιστό με πιπεριές
Χοιρινό κοκκινιστό με πιπεριές είναι μια συνταγή που θα σας ξετρελάνει από τη γεύση της γιατί ο συνδυασμός των συγκεκριμένων υλικών είναι άψογος.
Τι χρειάζεται
- 1,5 με 2 κιλά χοιρινό μπούτι
- 3 πιπεριές πράσινες
- 2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα
- 2 καρότα
- 5 με 6 μπαχάρι
- μισή κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 2 κύβους λαχανικών
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 ποτήρι του νερού κρασί λευκό
- 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
Πως φτιάχνεται
- Κόβουμε σε μερίδες το χοιρινό, το πλένουμε καλά και το βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίξει.
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε μέσα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το λάδι.
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα πάνω στην φωτιά για να σοκαριστεί το κρεμμύδι και να πάρει ένα χρώμα χρυσαφί.
- Ρίχνουμε και το κρέας όταν είναι έτοιμο το κρεμμύδι, το αφήνουμε και αυτό να σοταριστεί σε χαμηλή φωτιά πάντα.
- Εν το μεταξύ κόβουμε σε ροδέλες χοντρές τις πιπεριές και τρίβουμε το καρότο στο τρίφτη από το χοντρό μέρος.
- Όταν έχει σοταριστεί καλά το κρέας μας όταν δηλαδή έχει πάρει ένα καφετί σκούρο χρώμα σβήνουμε με το κρασί.
- Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τους κύβους λαχανικών, την ζάχαρη, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο και 2 με 3 ποτήρια νερό.
- Ανακατεύουμε καλά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να βράσει για περίπου 15 με 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε και άλλο νερό εάν χρειαστεί ρίχνουμε το καρότο, την πιπεριά και τα ψιλοκομμένα ντοματάκια.
- Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για άλλα 15 περίπου λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας
Σημείωση: Το Χοιρινό κοκκινιστό με πιπεριές είναι κρέας που μαγειρεύεται πάρα πολύ γρήγορα και δεν χρειάζεται πολλές ώρες για βράσιμο γιατί το κρέας του είναι πολύ μαλακό.