Χόρτα Ιταλικά βραστά
Τα Χόρτα Ιταλικά βραστά τα μαγειρεύουμε παρακάτω με τον κλασσικό παραδοσιακό τρόπο.
Τι χρειαζόμαστε
- 1,5 έως 2 κιλά χόρτα ιταλικά
- 2 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι
- 2 με 3 λεμόνια
- 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Πως Φτιάχνονται
- Αρχικά καθαρίζουμε τα χόρτα. Κόβουμε τα κοτσάνια και ότι χαλασμένο έχει απάνω του το χόρτο.
- Κάθε ματσάκι που καθαρίζουμε το τοποθετούμε μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη αρκετά βαθιά για να μπορούμε, όταν τα καθαρίσουμε όλα να ρίξουμε πολύ νερό μέσα για να τα πλύνουμε πάρα πολύ καλά.
- Θέλουν περίπου 2 με 3 πλυσίματα έτσι ώστε η λεκάνη που τα πλένουμε να μη βγάζει χώματα.
- Σε μία αρκετά μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό περίπου τα 4 δάχτυλα.
- Δεν πρέπει να γεμίσουμε την κατσαρόλα με νερό γιατί τα χόρτα βγάζουν από μόνα τους και θα αρχίσει το νερό να πέφτει πάνω στην κουζίνα μας.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να βράσει το νερό και προσθέτουμε το αλάτι.
- Όταν το νερό κοχλάζει ρίχνουμε μέσα τα χόρτα και με την τρυπητή πιρούνα προσπαθούμε με όμορφο τρόπο να γυρνάμε τα πάνω κάτω δηλαδή να τα ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό και αφήνουμε να βράσουν για 15 με 20 λεπτά χωρίς να σκεπάσουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
- Όταν είναι έτοιμα σουρώνουμε τα χόρτα στο στραγγιστήρι και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ με καπάκι.
- Σερβίρουμε με ελαιόλαδο και λεμόνι.
Σημείωση: Τα Χόρτα Ιταλικά βραστά μπορούμε να τα βάλουμε στο ψυγείο αφού τα βράσουμε και να σερβίρουμε στο τραπέζι μας παγωμένα σαν σαλάτα.