Χόρτα βλήτα με φέτα τσιγαριστά
Τα Χόρτα βλήτα με φέτα τσιγαριστά είναι ένας νόστιμος τρόπος να φτιάξουμε ένα φαγητό με πολλές βιταμίνες. Αυτή τη συνταγή τι μάθαμε το χωριό που την φτιάχνουν συνεχώς.
Τι Χρειαζόμαστε
- 1 1/2 με 2 κιλά βλήτα
- 200 γραμμάρια φέτα
- 2 δάχτυλα ξύδι
- μισό ποτήρι του κρασιού λάδι
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
Πως Φτιάχνονται
- Αρχικά καθαρίζουμε τα βλήτα κόβουμε με το μαχαίρι το χοντρό μέρος από το κοτσάνι και το τραβάμε για να φύγουν και οι κλωστές μαζί.
- Τα βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη ή σε ένα μεγάλο ταψί και τα πλένουμε μια με δύο φορές πολύ καλά με μπόλικο νερό.
- Στη κατσαρόλα βάζουμε 4 δάχτυλα νερό και σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το αλάτι και αφήνουμε το νερό να βράσει.
- Όταν αρχίζει να κοχλάζει το νερό στη κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα λίγα λίγα τα βλήτα και με μια πιρούνα τα πατάμε προς τα κάτω για να καλύψει το νερό όλα τα χόρτα.
- Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να βράσουν τα βλήτα όλα μαζί.
- Μόλις βράσουν θέλουν περίπου τα 7 με 10 λεπτά τα σουρώνουμε σε ένα στραγγιστό.
- Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε στη κατσαρόλα το λάδι και το αφήνουμε να κάψει ελαφρώς.
- Προσθέτουμε μέσα σε αυτήν τα βλήτα να τσιγαριστούν ελαφρώς.
- Ανακατεύουμε για να πάει το λάδι παντού και σβήνουμε το τσιγάρισμα από τα χόρτα με το ξύδι.
- Τέλος βάζουμε τη φέτα που έχουμε σπάσει με ένα πιρούνι.
- Ανακατεύουμε πάλι πάρα πολύ καλά και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Σημείωση: Αν δεν θέλουμε να βάλουμε φέτα στα βλήτα μπορούμε να βάλουμε ανθότυρο που είναι ποιο υγιεινό.