Ζαμπονοτυρόπιτα με φυλλο κρούστας η πιο εύκολη συνταγή
Η Ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας η πιο εύκολη συνταγή σε πίτες και ζύμες. Επίσης αν δεν θέλουμε να βάλουμε ανθότυρο μπορούμε να βάλουμε και σκέτη φέτα.
Τι Χρειαζόμαστε
- 4 αυγά
- 1 φύλλο κρούστας
- μισό κιλό φέτα
- μισό κιλό ανθότυρο
- 10 φέτες ζαμπόν
- 10 φέτες μπέικον
- 150 με 200 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Πως Φτιάχνεται
- Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα κατσαρολάκι, θέλουμε να λιώσει όχι να κάψει.
- Αλείφουμε με βούτυρο το ταψί πάρα πολύ καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε σε κυβάκια το μπέικον και το ζαμπόν.
- Σε μια λεκάνη σπάμε τη φέτα και το ανθότυρο με τα χέρια μας.
- Προσθέτουμε μέσα το ζαμπόν και το μπέικον ου έχουμε κόψει από πριν όπως επίσης το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και το μισό και παραπάνω από το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
- Σε ένα βαθύ πιάτο σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι ελαφρά.
- Τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά και η γέμιση μας είναι έτοιμη.
- Παίρνουμε το ταψί που έχουμε ήδη βουτυρώσει από πριν και στρώνουμε ένα ένα τα φύλλα αλείφοντάς τα συγχρόνως με το βούτυρο που μας έχει περισσέψει.
- Πρέπει να βάλουμε τα μισά φύλλα κάτω και τα μισά πάνω.
- Ρίχνουμε τη γέμιση μόλις τελειώσουμε το στρώσιμο με τα κάτω φύλλα και απλώνουμε ομοιομορφα τη γέμιση στο ταψί με τέτοιο τρόπο ώστε να καλυφθεί όλη η βάση του.
- Ύστερα με τον ίδιο τρόπο στρώνουμε τα επάνω φύλλα μόνο που πρέπει να προσέξουμε το τσαλάκωμα να γίνεται ακριβώς στη μέση.
- Μαζεύουμε τα φύλλα από τα πλάγια που περισσεύουν, τα κάνουμε μικρό ρολό και τα βάζουμε μέσα.
- Χαράζουμε ελαφρώς το επάνω μέρος της πίτας.
- Ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
- Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στις αντιστάσεις πάνω κάτω στους 170 με 180 βαθμούς και ψήνουμε την ζαμπονοτυρόπιτα με φυλλο κρούστας 30 με 35 λεπτά
Σημείωση: Η Ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας η πιο εύκολη συνταγή. Πρέπει να προσέξουμε όταν τη χαράζουμε γιατί δεν πρέπει να κοπεί μέχρι κάτω γιατί υπάρχει κίνδυνός να αδειάσει η γέμιση από τα φύλλα.