Ζαμπονόπιτα χωρίς φύλλο
Η παραπάνω συνταγή είναι ουσιαστικά μια πίτα χωρίς φύλλο. Ιδανική για να την έχουμε στο άψε σβήσε στο πιάτο μας. Μπορεί να γίνει το συνοδευτικό στο κυρίως πιάτο μας παρέα με έναν κρητικό τάκο η ότι άλλο τραβάει η όρεξη μας.
Τι χρειαζόμαστε
Για το ζυμάρι
- Ένα κεσέ γιαούρτι πλήρες
- Ένα κεσέ ηλιέλαιο
- Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Με επιλογή αλάτι πιπέρι
Για τη γέμιση
- Τρεις φέτες τυρί τοστ
- Τρεις φέτες ζαμπόν
- Τρεις φέτες μπέικον (αν θέλουμε)
Πως φτιάχνεται
- Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το γιαούρτι, το λάδι, με επιλογή αλάτι πιπέρι και όσο αλεύρι πάρει
- Για να γίνει μια μπαλίτσα όχι πολύ σφιχτή
- Στην πλατφόρμα του φούρνου η σε ένα ταψί μακρόστενο, στρώνουμε τη λαδόκολλα
- Βάζουμε στο κέντρο το ζυμάρι, το ανοίγουμε με τα χέρια μας αρκετά.
- Με προσοχή όμως να μη μας κάνει τρύπα
- Στη συνέχεια στρώνουμε το τυρί το ζαμπόν και το μπέικον και διπλώνουμε στρόγγυλα με την βοήθεια της λαδόκολλας
- Να γίνει ρολό χωρίς να τρυπήσει σε κανένα μέρος.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 15 έως 20 λεπτά για να πάρει ένα ωραίο χρυσαφή χρώμα.
Σημείωση: Στη Ζαμπονόπιτα χωρίς φύλλο αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα υλικά της γέμισης που αναφέρουμε ποιο πάνω μπορούμε να βάλουμε υλικά δικής μας επιλογής όπως για παράδειγμα και πιπεριές κομμένες, μανιτάρια και άλλα.